Publicacions
Adéu Srebrenica

La vida als camps de refugiats de Bòsnia i Hercegovina.

 

Hi ha qui creu que a Bòsnia els problemes van acabar amb la guerra. Però malauradament, no és tan senzill. Els camps de mines, la manca d'aigua potable, els escassos recursos per oferir una bona educació o una sanitat amb cara i ulls... posen traves a la vida de milers de persones.

 

El còmic reflecteix aquesta dura situació que pateix bona part de la població de BIH, a través de les peripècies del petit Muki i la seva amiga Meliha, totsdos personatges reals habitants del camp de refugiats de Mihatovici, indret on hi viuen part dels supervivents de la massacre de Srebrenica.

 

Llegir més...
 
El nostre món

Diferències nord-sud, petita crónica d’un desequilibri

 

Explica d'una manera planera les diferències entre els països pobres i els països rics, entre el nord i el sud.

El llibre narra dues històries paral·leles, dues situacions calcades viscudes per dos joves protagonistes, només amb una lleugera diferència. Un dels nois viu en un país imaginari a l'Àfrica subsahariana i l'altre ha tingut més sort, i viu en qualsevol ciutat europea.
Aquesta és una història basada en fets reals viscuts a Guinea Bissau durant la guerra de 1998.

 

LLegir més...
 
Checkpoint Palestina

Una mirada als territòris ocupats

 

El còmic ens apropa a la vida dels nens i nenes palestins als territoris ocupats. Viure sota els constants tocs de queda, amb la impossibilitat d'anar a l'escola, de sortir al carrer a comprar o per anar al metge.

Una rutina per als infants palestins habitants dels nombrosos camps de refugiats o de les ciutats ocupades pels soldats israelians

 

LLegir més...
 
L'últim pas

Mines antipersona, més enllà de la guerra.

 

Ens apropa a la problemàtica dels països afectats per les mines terrestres.
La localització, la senyalització, les tasques de desminatge, les conseqüències d'aquestes armes de guerra explicat per a tots els públics.
Història real basada en la vida d'Anela Kasapovic, noia bosniana de Sarajevo experta en mines antipersona, i de Jean Dominique Mendi, jove senegalès de 15 anys víctima de les mines. Jean Dominique va perdre les dues cames quan anava a buscar fruits al bosc.

 

LLegir més...
 
Marea negra

Cas “Prestige”- historia d’una taca.


És una crítica a la deixadesa humana i a la manca de conscienciació sobre la importància de respecte i protecció del medi ambient.

El naufragi del "PRESTIGE" ha esdevingut una de les catàstrofes ecològiques més greus de la història d'Europa. El llibre inclou dades i informes científics sobre les conseqüències ecològiques de la tragèdia així com un recull amb 16 acudits del dibuixant Miquel Ferreres, referents a l'enfonsament del Prestige i publicats al diari "EL PERIODICO".

 

LLegir més...
 
El raval de Barcelona

Inmigració, Històries d’anada i tornada.


La  immigració és un fenomen inevitable, una realitat innegable impossible d’amagar. Tancar els ulls seria, doncs, un exercici absurd i inútil, seria negar una evidència.


Probablement la immigració sigui un dels invents de la humanitat, o qui sap si de molt abans. Pràcticament totes les espècies vivents sobre la terra han imigrat en un moment o altre, i l'ésser humà, no s'és una exepció.
Quin habitant dels països pobres no somnia instal·lar-se en un món millor?

 

LLegir més...
 
Sota la lluna de Grozny

Entre Txetxènia i tu - Rondalles en blanc i negre.

 

Algú seria capaç de negar que les dues guerres de Txexènia (1994-96 i 1999-2004) han estat probablement un dels escenaris més macabres i més negres de la història contemporània?

 

En l’exemple de Txetxènia hi podem trobar un dels exponents més extrems coneguts fins ara. Poques guerres han tingut unes causes i conseqüències tan fosques, i seria difícil trobar exemples d’una impermeabilització tan absoluta d’una zona de conflicte, totalment aillada als mitjans de comunicació, a les organitzacions humanitàries o als organismes internacionals.

 

LLegir més...
 
Salvem el Tibet

50 anys de resistència.

 

El 10 de març de 1959, va sorgir espontàniament una manifestació pacífica pels carrers de Lhasa, demanant la independència del Tibet i el final de la repressió xinesa. Aquesta concentració va ser brutalment repimida pel govern de la Xina.
El XIVè Dalai Lama va aconseguir fugir de les tropes xineses i va travessar la frontera amb Índia fins arribar a Dharamsala, on van fixar el nou govern a l'exili.

 

LLegir més...
 
Homenatge a Srebrenica

El dia 11 de juliol de 1995, queia en mans de l'exèrcit dels serbis de Bòsnia la primera zona protegida per les Nacions Unides de la història d'aquest organisme. 
Més de 8.000 persones serien assassinades davant la mirada passiva dels cascos blaus de l'ONU i de la comunitat internacional, esdeventint un dels episodis més greus a Europa en els darrers 50 anys.

 


Mitjançant imatges en blanc i negre i els textos realitzats per membres de TRENKALÒS durant els 10 anys de treballs amb els supervivents de la massacre, vol ser un record per els milers de víctimes innocents d'aquella tragèdia.

 

LLegir més...
 
Una guerra al paradís

Recull les reflexions d'un fotògraf free lance al llarg d'alguns dels seus viatges arreu del món. L'obra està escrita en una prosa commovedora, potser perquè l'autor no té cap altra pretensió que la d'acostar-nos a les punyents realitats humanes de Bòsnia, Kosovo, Mauritània, l'Ulster o Guinea Bissau, tot realitzant una crítica ferotge a l'absurd de la guerra, però també una autocrítica a la indiferència i a la hipocresia occidentals.

 
Art Sarajevo

Llibre de fotografíes de Jordi Rodri que ens mostren les conseqüències dels 1.260 dies de setge que va patir la ciutat de Sarajevo durant la guerra de Bòsnia i Hercegovina del 1992 al 1995.
Més de 10.000 ciutadans i 1.600 infants van morir, i més de 40.000 persones van resultar ferides.
Les fotografies van acompanyades del testimoni dels supervivents de la guerra.

 
Imkra

Històries dels nens soldat


“IMKRA. Històries dels nens soldat”, és un llibre de fotografies sobre l’Àfrica, però al mateix temps, és un conte sobre una nena africana que ha sobreviscut a una guerra, i que explica la seva breu amistat amb un nen soldat.

 

“IMKRA. Històries dels nens soldat” mostra la cara amable i màgica de l’Àfrica, transmetent la bellesa d’aquella zona i el que podria ser si no fos per les nombroses guerres i problemes que afecten aquelles zones.

 

LLegir més...