Trenkalòs
El tribunal constitucional sentència l'estatut.

Des de L’associació TRENKALÒS volem expressar la nostra més absoluta indignació per la sentencia feta pública pel tribunal constitucional espanyol envers l’Estatut de Catalunya.

La nostra entitat hem treballat durant molts anys envers una cultura de la pau, defensant els drets humans i intentant difondre els valors democràtics a països on no es gaudeix d’aquests privilegis.

Vet aquí la nostra sorpresa en llegir aquesta sentencia d’una norma aprovada en referèndum pel poble de Catalunya, aprovada també pel Parlament de Catalunya, i fins i tot per les Corts espanyoles, per després ser retallada vilment per deu magistrats d’aquest tribunal (quatre dels quals amb el seu mandat exhaurit).


La sentència diu que Catalunya ja no és cap nació, que la llengua catalana ha de deixar de ser prioritària a les nostres institucions, i fins i tot que a l’Estatut de Catalunya s’hi ha d’incloure un apartat on hi consti “La indissoluble unitat d’Espanya”.


TRENKALÒS defensem que el que consti o deixi de constar a l’Estatut de Catalunya serà exclusivament allò que els partits i els ciutadans d’aquest país decideixin democràticament, i no acceptem imposicions de tribunals polítics de cap mena.

Aquesta sentència ens sembla una burla als ciutadans de Catalunya que han utilitzat mètodes democràtics per expressar les seves opinions i la seva voluntat.


Igualment TRENKALÒS considera que l’actuació del tribunal constitucional espanyol i de tots els que li han donat suport ha estat una actuació feixista i que l’únic que busca es d’imposició i la confrontació. Arraconar el vot de milions de ciutadans és un acte d’incultura, de baixesa política i de mala fe absolutament impresentable.

Expressem doncs la més absoluta condemna a aquests fets que als nostres ulls, deixen l’estat espanyol a l’alçada dels estats més antidemocràtics als quals hem treballat.


Com a cooperants continuarem defensant els valors democràtics i els drets humans allà on hi puguem arribar, però ens farà vergonya aliena haver d’ensenyar els nostres passaports amb el nom d’estats com aquest quan arribem a qualsevol frontera del món.

 

TRENKALÒS- GRUPS EN MOVIMENT

 

 
Txetxènia a Catalunya

Aquests dies hem rebut a casa nostra la Larissa Dubaeva, nascuda a Grozny ara fa 21 anys.

Actualment , convidada per l’ONG ÉTUDES SANS FRONTIERES viu a Paris on esta acabant els seus estudis de ciències polítiques. La Larissa amb una xerrera impressionant ens explicava coses del seu país, de la situació actual a Txetxènia i hem volgut compartir-ho una mica amb els que no l’heu conegut.

Larissa

Així doncs ens explicava que la darrera vegada que ha pogut parlar amb Grozny ha estat per saber la darrera gracieta de la policía d’allà, dirigida per l’actual president de Txètxènia, el pro-rus Ramzan Kadirov. La cosa consisteix en que quan la policía veu noies o dones pel carrer sense dur el mocador al cap, o amb faldilles massa “atrevides” els disparen trets amb bales de goma i plenes de pintura. Aquesta munició causa ferides molt lleus, però embruta els vestits i en fa impossible la neteja.

Llegeix més...
 
Trenkalòs a tv3

Tv3 s'ha fet ressò de les publicacions de Trenkalòs a traves de "Viatge a l'Índia", dins del programa "El medi ambient" (http://www.tv3.cat/videos/2856050).

 
Trenkalòs. Grups en moviment

El Grup d’Estudis Pedagògics – Trenkalòs és una associaicó que va néixer l’any 1998, després d’ anys d’experiència de treball en l’àmbit de la cooperació intermacional.

 

L’associació treballa en dos àmbits d’actuació relacionats: Per una banda en l’àmbit internacional, gestionem projectes de cooperació internacional conjuntament amb entitats locals, sent el nostre focus d’actuació Bòsnia i Hercegovina, on treballem en matèria de formació i de resolució de conflictes amb les víctimes de la guerra.

 

Igualment realitzem diverses activitats de formació i sensibilització a Catalunya. Ens centrem en la conscienciació l’introducció, especialment dels joves, vers una cultura de la Pau i els drets humans, individuals i col.lectius. En aquest àmbit centrem el nostre treball realitzant un conjunt de conferències i activitats adeçats a centres educatius, centres socials, Agrupaments Escolta, centres cívics, etc. Aquestes conferències són de temàtiques diferents. També comptem amb la projecció d’audiovisuals, exposicions de fotografies i diverses publicacions i material pedagògic.

 

 

 


 

 
« StartPrev1234NextEnd »

Page 3 of 4