Exposicions

Fotografies i imatges fetes per membres de l’entitat a diferents països en conflicte o indrets on s’hi han realitzat diversos tipus de treballs.

Pots contractar-nos xerrades o bé exposicions.

 

Contacte amb nosaltres per saber que et podem oferir:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view itLadhak

A les portes del cel
Exposició

Autor: Glòria Marcet i Jordi Rodri

El Ladakh és una zona del nord de l’ Índia, tocant a la frontera amb el Tíbet. Allà s’hi troben una gran quantitat de tibetans refugiats degut a la opressió que es viu al seu territori per part del govern xinès desde fa 50 anys.

El Ladakh és una zona d’una gran bellesa just a tocar de les muntanyes de l’Himalaia. La presència de nombrosos monestirs budhistes a la zona, els nombrosos llacs a gran altitud i uns cels d’un color blavíssim ens mostren un dels espais més màgics del planeta.

 
Façanes

La petjada de la guerra
Exposició

Autor: Jordi Rodri

Exposició de fotografies de les façanes de les cases de Sarajevo després de la guerra de Bòsnia (1992-1995).

Les imatges mostren la potencia de foc utilitzada contra objectius civils a la ciutat de Sarajevo.

 
Imatges del Tsunami

Exposició

Autor: Glòria Marcet

Exposició de fotografies sobre la catàstrofe natural que es va produïr el 26 de desembre de 2004 i va afectar a gran part del sud-est asiàtic. Aquest tsunami es considera el segon major terratrèmol registrat en tota la història.

 
Mines antipersona

L'últim pas
Exposició

Autors: Nens i nenes de les escoles de Bòsnia i Hercegovina

Mostra de dibuixos sobre les mines antipersona realitzats pels nens i nenes de l’escola SAHID BARUCIJA de la localitat de Vogosca (Sarajevo) i dels nens i nenes de l’escola OSNOVNA SKOLA PODRINJE del camp de refugiats de Mihatovici a Bòsnia i Hercegovina.

Els dibuixos mostren la cruesa d’aquestes armes diabòliques però també els coneixements dels nens i nenes sobre els diferents tipus de mines i les seves conseqüències.

Aquesta exposició pot anar acompanyada d’un parterre artificial simulant un camp de mines on s’hi pot realitzar una simulació de com es neteja una zona contaminada per mines antipersona. La demostració la realitzen membres de TRENKALÒS utilitzant vestimentes i repliques exactes de diversos tipus de mines.

(Si es disposa d’un espai verd real les demostracions guanyen molt en eficàcia i en comprensió i en espectacularitat, veient clarament la dificultat de localització d’aquestes trampes mortals i de la seva posterior desactivació).

 
Una guerra al paradís

Exposició

Autors: Marta Catalan i Jordi Rodri

Reportatge fotogràfic sobre les conseqüències de la guerra civil a Guinea Bissau l’any 1998. Les imatges mostren la bellesa paisatgística de l’Àfrica, però també les terribles conseqüències del conflicte bèl.lic en un dels països més pobres del planeta.

Aquest reportatge fotogràfic va ser realitzat surant una missió de transport de material sanitari d’emergència als hospitals de la ciutat de Bissau durant el conflicte.

 
Bhopal

La fàbrica assassina
Exposició

Autors: Gloria Marcet i Jordi Rodri

Durant la nit del 2 al 3 de desembre de 1984 es va produir una fuita de més de 30 tones de gasos tòxics a la fàbrica de pesticides nord-americana de la Union Carbide Corporation a Bhopal, India; aquest accident és pot considerar com la més gran catàstrofe química de la història. Es calcula que al tercer dia després del desastre, havien mort unes 8.000 persones per exposició directa als gasos. Però la nit del desastre va ser només l’inici d’una tragèdia que avui dia encara no ha arribat al seu final, amb unes conseqüències que superen els 30.000 morts degut a la fuita de gasos tòxics.

L’exposició mostra les imatges de la fàbrica de pesticides de la UNION CARBIDE a la ciutat de Bhopal, a la Índia.

 
Palestina

La guerra promesa
Exposició

Autor: Mireia Termes, Helena Saigi, Bernat Guixer, Glòria Marcet i Jordi Rodri

Imatges de les conseqüències de la ocupació israeliana als territoris de Gaza i Cisjordània. Les fotografies han estat realitzades en el transcurs de la 2na intifada i fins als nostres dies, mostrant les conseqüències de l’ocupació israeliana als territoris ocupats: Els checkpoints, el mur de separació, els camps de refugiats i la violència permanent en aquella zona.

 
Srebrenica

Refugiats aprop de casa
Exposició

Autor: Jordi Rodri

L’11 de juliol de 1995 va caure en mans de l’exèrcit dels serbis de Bòsnia la primera ciutat protegida per les Nacions Unides: Srebrenica, a Bòsnia i Hercegovina. En pocs dies van morir més de 8000 persones, fet que es converteix en el genocidi més greu ocorregut a Europa després de la II Guerra Mundial.

Gran quantitat dels supervivents de la massacre encara ara viuen en camps de refugiats oblidats per la comunitat internacional.

L’exposició mostra imatges de la vida al camp de refugiats de Mihatovici i els esforços dels seus habitants per retornar al que un dia van ser les seves cases destruïdes per la guerra.