Fira del llibre de cooperació

La Setmana del Llibre de Cooperació és una mostra de llibres relacionats amb el món de la cooperació, exposicions fotogràfiques i un cicle de conferències.

La Fira del Llibre de Cooperació esdevé un punt de trobada i de difusió dins l’àmbit de la cooperació internacional. Pretenem que sigui una plataforma per donar a conèixer diversos conflictes internacionals, les publicacions sobre aquesta temàtica i el treball de les ONG’s.

Totes les activitats realitzades en el marc de la Fira del Llibre de Cooperació volen mostrar una visió crítica entorn a la cooperació, no es pretén donar un discurs simple i d’auto-reconeixement, sinó tot el contrari: Es pretén donar un discurs autocrític del món de la cooperació i dels seus protagonistes. Per això pretenem promoure l’autocrítica per veure què s’està fent malament i què es pot millorar.

Amb aquest discurs volem promoure també l’acció de la població, de manera que no siguin simples oients o lectors d’una feina que fan uns altres, sinó que facin el pas d’implicar-se en els projectes i treballs de les diferents entitats, per d’aquesta manera ajudar a transformar l’entorn social.

 

 

La Fira del Llibre de Cooperació inclou diverses activitats:

- Exposició de llibres relacionats amb el món de la cooperació i la solidaritat: Exposició i venda de més de 300 títols relacionats amb la cooperació internacional. Els llibres són de diferents temàtiques (conflictes a Àfrica, Informes d’ONG’s, llibres de cuina, contes infantils, etc) i ens els proporcionen diferents editorials i entitats relacionades amb el tema.

- Exposicions fotogràfiques: Conjuntament amb els llibres exposem fotografies de diferents temàtiques. Aquestes exposicions són de diferents entitats que ens les cedeixen o de la nostra entitat i, per tant, poden ser de diferents temàtiques segons l’interès.

Cicle de conferències: Cada dia de la fira es realitza una activitat dirigida directament al públic: Conferències, passi de documentals, cine-fòrum, tallers, presentacions de llibres, etc. El programa d’actes s’elabora segons l’edició de la fira.

Conferència amb Arcadi Oliveres, Mar Padilla i Francesc de Dalmasses
La fira està oberta a tot el públic en general i, en concret, es conviden els instituts i altres grups juvenils a participar en l’activitat.

Es pretén ser una plataforma on totes les entitats relacionades amb el món de la cooperació puguin ser partíceps de la forma que ho desitgin: Aportant les seves publicacions o exposicions fotogràfiques, realitzant conferències, exposant els seus projectes, etc.

La durada de la fira depèn segons conveniència.

 

Descarrega el programa digital de la I fira del llibre de cooperació de Solsona