Bhopal, Índia

Union Carbide, la fàbrica assassina
Xerrada

Durant la nit del 2 al 3 de desembre de 1984 es va produir una fuita prop de de 40 tones de gasos letals a la fàbrica de pesticides nord-americana de la Union Carbide Corporation a Bhopal, India. Aquesta fuita es pot considerar com la més gran catàstrofe química de la història. Es calcula que al tercer dia després del desastre, havien mort unes 8.000 persones per exposició directa als gasos. Però la nit del desastre va ser només l’inici d’una tragèdia que avui dia encara no ha arribat al seu fi i que ja ha causat prop de 30.000 morts.

 


La multinacional Union Carbide va abandonar la fàbrica, deixant-hi gran quantitat de substàncies perilloses les quals causarien finalment l’accident.

Avui en dia l’aigua de la ciutat de Bhopal continua contaminada amb restes tòxiques que encara avui tenen conseqüències mortals per a la població.

Conferència sobre l’accident químic que va succeir fa 25 anys a la ciutat Índia de Bhopal. La conferència vol ser una denúncia d’aquest fet, ja que sovint les empreses dels països rics col·loquen les seves fàbriques en països del sud sense tenir els protocols de seguretat necessaris, contemplant només els beneficis econòmics.

La conferència va acompanyada de l’audiovisual “Abans del nirvana”.