Bòsnia i Hercegovina

Xerrada

La guerra a Bòsnia i Hercegovina (1992-1995) va deixar conseqüències que encara ara s’estant patint en una post-guerra oblidada per part de la comunitat internacional. La major part de treballs realitzats per la nostra associació s’han desenvolupat principalment en aquesta zona dels Balcans.


Oferim les següents conferències:

 

 • Testimoniatge: La vida després de la guerra. Experiències viscudes a Bòsnia i Hercegovina. Vivències i explicació de treballs reaitzats a Bòsnia els darrers anys. (Combois amb ajut humanitari, treballs de reconstrucció, reportatges fotografics, documentals...)
 • La massacre de Srebrenica: Explicació del genocidi ocorregut l’11 de juliol de 1995 a Srebrenica. Xerrada a carrec de persones coneixedores del terreny i dels fets succeïts en aquest enclavament bosnià mitjançant testimonis i víctimes de la massacre.
 • Neteja ètnica, reconstrucció en territori advers: Efectes i conseqüències de la guerra a la població. Tècniques i problemàtica en aquests tipus de treballs.
 • Viure en un camp de refugiats: Situació actual dels refugiats després de 15 anys de la fi de la guerra, explicació de com es viu en un camp de refugiats. Vivències de les nombroses estades a Bòsnia per membres de TRENKALÒS.


Les conferències poden anar acompanyades d’audiovisuals i material gràfic divers.

 • Sahbegovici, crònica d’una reconstrucció. Audiovisual dels camps de treball a BÒSNIA I HERCEGOVINA 2005. Data de l’inici dels treballs de reconstrucció a la localitat de Sahbegovici. (REPUBLIKA SRPSKA)
 • Bòsnia, un estiu al teu costat. Audiovisual dels camps de treball a Bòsnia i Hercegovina 2006. Activitats de reconstrucció a la localitat de Kamenica (Bòsnia oriental) amb imatges de la fossa comuna trobada a la mateixa localitat amb centenars de cossos assassinats durant la massacre de Srebrenica.
 • Pinzells damunt la guerra: Audiovisual del camps de treball 2007. Es centra en les conseqüències de la guerra en el patrimoni cultural a través d’imatges de la destrucció de la Biblioteca Nacional de Sarajevo. Acte de presentació del llibre HOMENATGE A SREBRENICA editat per TRENKALÒS a la mateixa Biblioteca de Sarajevo
 • Encara som aquí: Audiovisual dels camps de treball 2008. Commemora les víctimes de Srebrenica amb imatges de Radovan Karadzic, criminal de guerra serbi detingut el mateix estiu del 2008.
 • 10 anys a Mihatovici: Audiovisual amb les imatges de les diferents estades de membres de TRENKALÒS els darrers 10 anys al camp de refugiats de Mihatovici, on encara hi malviuen els supervivents de la massacre de Srebrenica.
 • L’últim oblit: En aquest audiovisual podem copsar la cruesa i la dimensió de la guerra a Bòsnia. Les imatges mostren la capacitat de destrucció de l’ésser humà i les conseqüències dels bombardeigs i els combats a la ciutat de Sarajevo.
 • Mihatovici: Audiovisual realitzat amb imatges de vídeo que mostra la vida al camp de refugiats de Mihatovici.

 

La majoria d’aquests audiovisuals contenen imatges no recomanables per a persones o grups menors de 14 anys.